Rruga e Fëmijëve të pafund të Zotit midis Ujërave të Natës

Imagjinoni të merrni një ftesë jo vetëm për të ecur mbi ujë, por për t’u ngritur mbi të zakonshmen, për të kapërcyer të pamundurën. Busulla ime shpirtërore, e rrënjosur në Filipianëve 4:13, më drejton në horizonte të gjera dhe të pashkelura: të thyej zinxhirët e padukshëm që burgosin shpirtrat, të sjell balsam në plagët e shpirtit, të hedh dritë në mes të një deti errësirë. Ky varg është një thirrje qiellore për të mishëruar thelbin e Jezusit, për të jetuar një jetë që pasqyron mrekullitë e Tij, mësimet e Tij, dhembshurinë e Tij të pakufishme.

“Do të bëni gjërat që kam bërë unë dhe do të bëni gjëra edhe më të mëdha”, është premtimi i Jezusit që kumbon si një jehonë në pafundësinë e zemrës. Nuk është thjesht inkurajim; është një profeci, një besëlidhje e shenjtë e forcës dhe e mundësisë që vetëm pret të shfaqet nëpërmjet meje. Është ftesa për t’u ringjallur dhe për të përqafuar plotësisht fatin tim hyjnor, për të dëshmuar se dashuria, besimi dhe shpresa mund të largojnë me të vërtetë malet, të shërojnë zemrat e thyera dhe të rinovojnë jetën.

Çdo fjalë bëhet një çekiç që thyen barrierat e frikës, çdo shkronjë është një hap përpara drejt lartësive që dikur dukeshin të paarritshme. Ky varg më jep fuqi të besoj në të pamundurën, t’i shoh pengesat gjigante jo si barriera, por si hapa drejt vetë-realizimit.

Filipianëve 4:13 zbulohet si shkëndija që ndezi Big Bengun e potencialit tim të pakufishëm: “Unë mund të bëj gjithçka nëpërmjet Atij që më forcon”. Është një shpërthim energjie të pastër, një manifestim për ata që janë gati të çlirojnë fuqinë që digjet brenda tyre. Më shumë se një frazë, është një himn i shpirtit, një thirrje për të shpuar velin e kufijve me forcën e vrullshme të një komete.

I armatosur me këtë varg si një mburojë të ndritur, unë shkoj përtej kufirit të pasigurisë. Dëshiroj të veproj me guxim, duke çliruar të burgosurit nga dëshpërimi dhe me guxim, duke ofruar shërim me fjalë besimi dhe dashurie. Ky varg më nxit të jetoj, të dua dhe të kryej mrekulli duke ndjekur shembullin e Jezusit, duke përfituar nga premtimi se në Të, me të vërtetë nuk ka kufi për atë që është e mundur.

Ky është apeli: të bëheni zëdhënës të shpresës, krijues mrekullish, dëshmitarë të fuqisë transformuese të dashurisë. Dhe unë jam gati t’i përgjigjem kësaj thirrjeje hyjnore.

Vëlla i dashur, motër e dashur nga çdo cep i krijimit, lërini këto fjalë të të fusin forcë, të të ngrenë lart dhe të shtyjnë përtej kufijve të njohur. Qofshin ato ulërima që zgjon qenien tuaj drejt qëllimeve origjinale të Krijuesit, duke ju nxitur të zhyteni në të panjohurën me një besim që mund të lëvizë malet. Ka ardhur koha për të jetuar një ekzistencë të paprecedentë, të vetëdijshëm se forca që gjallëron të gjithë kozmosin është në anën tuaj.

Kjo është koha për të shkaktuar Big Bang-un tuaj personal të përmbushjes dhe ndikimit. A jeni gati për të shpërthyer botën tuaj të mundësive? Numërimi mbrapsht tashmë ka filluar.