I pari është bërë i fundit.
Bekimi është trasformuar në mallkim.

Dituria dhe mençuria janë një mirazh i largët.
Bukuria është tharë, është zhdukur plotësisht. Asgjë nuk kujton shkëlqimin e vjetër.
Zëri një herë i ëmbël, që dëgjohej dhe ndiqej është bërë i ngjirur, i dobët dhe i dridhur.
Forca e ushtruar më parë me autoritet tani nuk i përgjigjet urdhrave.
I përzgjedhuri tani fajësohet dhe gjykatësi i konsideruar i pagabueshëm e gjen veten të dënuar.
Vendimmarrësi i padiskutueshëm kontestohet nga miqtë e tij më të  ngushtë e intim.
I shkëlqyeri denigrohet, nuk miratohet, shahet.
Lideri karizmatik nuk njihet më. Adhuruesit e tij e refuzojnë dhe kanë turp prej tij.
Adetët që dikur e adhuronin tani e shtyjnë, i shkulin flokët, e pështyjnë.
Mendimi del nga binarët, humbet, është i çorientuar e shuhet.
Vitaliteti kalbet.

Drita … çfarë drite?